divendres, 9 de juny del 2023

IX Certamen Vedruna de Recerca

Dijous passat van començar les exposicions dels treballs de recerca de 4t d'ESO i al llarg de tota la setmana, els alumnes han anat explicant els seus treballs als diferents professors que els han escoltat amb molt d'interès. Amb aquestes exposicions posen punt final al treball de 9 mesos. Els professors que han escoltat les exposicions i els tutors de recerca, han coincidit en la bona qualitat dels treballs presentats. Els alumnes també ens han dit que estan molt satisfets i orgullosos dels treballs que han fet.  

Ahir dijous vam celebrar a l'escola el IX certamen Vedruna de Treballs de Recerca. Aquest any hem canviat una mica el format, al llarg del matí, els alumnes han explicat els seus treballs a un jurat format per dos professors (l'Àlex i la Bet) i quatre exalumnes (la Laia, l'Adrià, el Víctor i l'Àlex). A la tarda, com ja és tradició, l'escola ha obert les portes a les famílies i els alumnes els han explicat els seus treballs. Estem molt contents de totes les famílies que s'han pogut apropar a l'escola a veure la bona feina dels seus fills. Tots han coincidit en el fet que havien fet molts bons treballs i que tots es mereixien un premi. Desafortunadament, no podem donar premis a tothom, i és per això que el jurat després de molt deliberar, han atorgat premi als tres treballs de recerca que els han semblat millors. S'ha de dir que la decisió ens han dit que ha sigut difícil. Donar, de nou, les gràcies als membres del jurat, i en especial als nostres exalumnes, per haver vingut a l'escola i passat el dia amb nosaltres, valorant els treballs. Per últim, tornar a felicitar a tots els nostres alumnes de 4t d'ESO per la seva feinada al llarg del curs i aquestes magnífiques explicacions que ens han fet avui a tots. 

Us deixem primer una foto dels tres guanyadors juntament amb el jurat d'exalumnes

Us mostrem a continuació una foto de cada grup de recerca, mostrant el plafó que han fet pel certamen d'avui i us posem breument de què va cada treball. Si teniu curiositat per llegir-lo sencer o bé veure el vídeo que han fet presentant-lo, a finals de juny els tindreu penjats al blog de treball de recerca 2023 que estarà penjat a la secció de blogs de la web de l'escola 



Sergi i Pol han fet un estudi del creixement de microorganismes en aigües estancades. El jurat els ha atorgat el primer premi del certamen d'enguany

Martina i Júlia, elles han fet un treball sobre la influència del color d'ull per veure a la foscor. El jurat les ha atorgat el segon premi del certamen.

Marc, Gerard i Àlex, el jurat els ha atorgat el tercer premi pel seu treball sobre la influència de menjar olives a l'hora de recordar-se dels somnis. 


Julieta, Suleiman i Marta han fet un treball sobre les dificultats al dia a dia de les persones sord-cegues.


Arnau i Gerard, el seu treball ens analitza les característiques de la música de les pel·lícules de por i estudia la seva importància a les escenes d'elles. 


La Nerea i la Xènia ens parlen sobre la leishmaniosi


La Carla i la Mª Luna fan un estudi sobre l'eficàcia de diferents productes de neteja. 


L'Inuk, el Joel i el Martí estudien el comportament de les formigues d'un formiguer artificial davant diferents situacions


La Natàlia i el Guillem ens expliquem com han evolucionat les supermodels al llarg dels últims anys


El Karim, el Tom i el Joan fan un estudi de l'ús de suplements als gimnasos i la seva venda a les botigues.


El Weisheng i el Jia Le fan el seu treball sobre els tsunamis


L'Anna i la Valèria ens expliquen com és la representació dels psicòpates a diferents sèries 


La Paula Nerea i la Carla fan un estudi de les relacions tòxiques en llibres i pel·lícules 


La Judit, la Géynaba i l'Aina ens parlen sobre la influència de l'educació basada en estereotips en diferents àmbits.


La Clàudia i la Paula fan un estudi sobre diferents intoleràncies alimentàries


La Sofia i l'Àngela ens parlen sobre les relacions afectives segons els filòsofs grecs a tres pel·lícules


L'Òscar i el David ens analitzen els canvis que s'han donat a últims sistemes educatius i l'opinió de la gent sobre ells.  


L'Èric i el Joan ens fan una comparació entre els cotxes elèctrics i els de benzina 


La Maria i la Mariona fan un estudi sobre les tortugues marines


La Ruiqi i la Xiayou fan un estudi sobre la Xina


El Juan, la Lysa i la Júlia estudien l'evolució de les superheroïnes a les pel·lícules Marvel i DC


L'Anna i l'Aniol ens fan un estudi de la representació de la drogaddicció al cinema. 


La María i la Júlia han fet un estudi sobre les mercaderies perilloses.


El Manel i el Pol estudien quin tipus de música escolten els adolescents 


El Sergio i el Giorgio fan una comparació de l'aerodinàmica entre un Seat León i un fórmula 1


L'Abdullah i l'Iker estudien les parts del cotxe

Us deixem unes quantes fotos del certamen de recerca d'avui. Podeu veure tant al jurat com als pares escoltant als alumnes, al nostre jurat deliberant el premi, i algunes fotos de l'entrega de premis. 






























Per últim, us deixem unes quantes fotos de les exposicions a la classe davant dels professors. 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada