dijous, 2 de febrer del 2023

L'Ishika torna al MIT

A principis de gener us vam explicar que una estudiant del MIT, l'Ishika, va venir a la nostra escola gràcies al programa MISTI coordinat per la Fundació La Caixa. Al llarg d'aquestes tres setmanes els ha pogut explicar a tots els alumnes de l'ESO què és el MIT i com està estructurat el sistema educatiu americà. També ens ha fet una presentació explicant en què consisteix la intel·ligència artificial, de la qual ella és especialista. Ha acompanyat als nostres alumnes a les classes de robòtica i tecnologia, matemàtiques i física. Ha orientat als alumnes de 4t d'ESO que participaran en el Challenge de la Fundació La Caixa i als alumnes de 2n d'ESO que participaran en la Lego League. 


L'experiència, tot i que curta, ha sigut molt enriquidora per tots, hem pogut veure com els alumnes s'han atrevit a parlar en anglès amb ella tota l'estona, ens ha pogut mostrar en primera persona que les dones científiques són una realitat. La seva participació en les classes ha sigut superinteressant, donant enfocaments diferents i connectant amb els alumnes, intentant motivar-los per esforçar-se i aprendre més.


 

Al llarg d'aquestes tres setmanes hem tingut diferents entrevistes per mitjans com la televisió i el diari. Us posem el link de la notícia que va sortir a TVE1 i quan tinguem l'entrevista de "El País" també us la farem arribar. 

Notícia TVE: https://www.rtve.es/play/videos/linformatiu/visita-mit-estudiants-catalans-tecnologia/6789845/

Una de les coses que els va sorprendre molt als alumnes és com era possible que una estudiant d'una universitat d'elit com el MIT acabés a l'escola. Ella ens ha dit que no veu que hi hagi tantes diferències entre aquestes dues cultures, tan llunyanes en kilòmetres. El que està clar, és que aquesta ha sigut la primera de, esperem, moltes col·laboracions futures. 

Dilluns va haver-hi un acte de cloenda al CaixaForum amb els nou estudiants del MIT que han participat en aquesta segona edició i els representants de les escoles d'acollida. Va ser molt maco i ja vam expressar com de contents que estem d'haver participat. Des d'aquí li volem desitjar a la Ishika tota la sort del món en la continuació dels seus estudis, i donar-li les gràcies per tot el que ens ha ensenyat i ajudat. Molta sort, Ishika i bon viatje!

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada