divendres, 10 de febrer del 2023

Experiments de física a classe

 Els alumnes de 4t d'ESO han estat fent alguns experiments per tal de verificar els conceptes de cinemàtica que hem estudiat a classe, i de pas, aprendre a fer servir les diferents apps que necessitaran per mesurar al maig el dia que anem al Tibidabo. 

El primer experiment que vam fer va ser deixar caure un tub de cartó. Ells mesuraven quant temps tardava a passar tot el tub respecte a un punt de referència fix. D'aquesta manera podien calcular la seva velocitat i calcular l'acceleració de la gravetat, ja que es tracta d'una caiguda lliure. 











El segon experiment va ser mesurar l'acceleració de la gravetat en pujar amb l'ascensor, fent servir una app del mòbil.

El tercer experiment va ser mesurar les altures de les parets de l'escola, fent servir la trigonometria i un transportador d'angles amb un pèndol, i també amb una app que basant-se en una distància coneguda, redimensionava una foto i donava la mesura.

El quart experiment va ser mesurar el temps que tardaven a passar per una sèrie de marques fixes, per tal de realitzar el gràfic espai-temps i veure si els alumnes es movien amb un moviment rectilini uniforme o accelerat. 

Per últim, també amb un programa, van gravar la trajectòria d'una pilota i d'allà van treure les dades del seu moviment. 

Estudiar d'aquesta manera la física, és molt més interessant i divertit i ens permet verificar que allò que hem fet a l'aula de manera teòrica, sí que té una correspondència amb la realitat.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada