dimarts, 30 de gener del 2024

Tres setmanes convivint amb el MIT

Fa pocs dies que us informàvem que aquest curs hem tornat a tenir la visita d'un estudiant del MIT (Massachussets Institute of Technology) durant tres setmanes. Tot i que sembli que va ser ahir quan el Ben va aterrar a l'escola, ens ha passat volant aquest temps i ara toca dir-li adeu. 

Al llarg d'aquestes tres setmanes, ha explicat als alumnes de l'ESO què és això del MIT i quines diferències i semblances tenim amb la vida Americana. Ens ha explicat com està constituït el sistema educatiu americà, fet que alguns dels nostres alumnes ja tenien una mica més present perquè estan cursant el Programa Dual de Batxillerat Americà. 

A més, a primer i segon d'ESO ha estat col·laborant amb els professors de robòtica (Sergio i Jorge) amb les activitats d'aula i la preparació de la Lego League. Ha col·laborat amb els professors de tercer d'ESO de la matèria de CDF (Lluís Leiva i Josep Gil) i amb els de robòtica (Sergio i Jorge) amb l'ensenyament de la programació amb Arduino.  Per últim, amb els alumnes de 4t d'ESO, ha donat suport al Lluís Leiva a les classes de matemàtiques, física i tecnologia, en anglès durant l'estada del Ben. Tots els alumnes implicats en aquestes hores de classe s'han vist obligats a parar bé l'orella i forçar les seves habilitats per poder entendre i comunicar-se en anglès. Tota una experiència!







Parlant d'experiències, el passat dia 19, ens van oferir participar juntament amb les altres deu escoles que participen en el programa MISTI (l'encarregat de portar-nos als estudiants del MIT) a uns tallers de creació. Sis alumnes de la nostra escola, escollits aleatòriament d'entre els que cursen l'optativa de Tecnologia, van anar juntament amb el professor de tecnologia i el Ben a la fàbrica del Sol. Allà es van trobar amb altres dues escoles i van participar en diferents tallers de creació: un de dissenyar videojocs amb Skratch, un de fer figures de fusta en 3D amb una talladora làser, un de creació de làmpades de paper amb un plòter i un de disseny de figures 3D amb Tinkercad i impressió 3D. Després, els alumnes van participar en un debat de com seria factible incorporar aquestes màquines i tallers al dia a dia a l'escola. Tots ho van valorar com una experiència molt positiva.







El dilluns 29 va ser l'acte de tancament del programa MISTI 2024, uns quants professors en representació de l'escola, van acompanyar al Ben a explicar la seva experiència, davant dels responsables del programa de la Fundació Educativa de la Caixa i davant dels altres alumnes del MIT i els professors responsables de les seves escoles. 


I així, entre classes i xerrades, converses en anglès i diferents activitats, hem arribat al final de l'experiència. Aquest dimecres 31 el Ben torna cap a Boston, a seguir amb els seus estudis d'enginyeria urbanística. Li volem agrair tot el que ens ha ensenyat i desitjar-li moltíssima sort amb els seus projectes. Potser ens el tornem a trobar tant a ell com a la Ishika de l'any passat en un futur. Qui sap si aquest any aconseguim anar al viatge de Boston-NY amb els alumnes de tecnologia de 4t d'ESO que participen al Challenge de EduCaixa i el podem anar a visitar. Sigui com sigui, aquí a la nostra escola, sempre serà molt ben rebut si vol tornar. 
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada