divendres, 12 de maig del 2023

The Challenge: campus a Barcelona

 Com bé sabeu, al llarg del gener i febrer, els alumnes de tecnologia de 4t d'ESO van participar a un concurs creat per EduCaixa que es diu The Challenge. Us posem l'enllaç a la notícia que vam fer explicant el procés i amb la mostra dels treballs que van presentar. 

http://grans-immaculada-vedruna.blogspot.com/2023/03/ens-classifiquem-al-challenge.html

Si voleu veure la notícia que es va publicar a Europapress aqui teniu l'enllaç

En aquella notícia us explicàvem que d'entre els 1560 projectes presentats de tota Espanya, ens havien classificat amb dos projectes per anar a un campus que es va celebrar a Barcelona la setmana passada, de dimecres a dissabte. 

Els 103 equips classificats es van repartir en dos hotels, a l'hotel Alimara els projectes que tractaven sobre millores a nivell planeta i a l'hotel Barcelò Sants la resta de projectes. Al llarg dels quatre dies que va durar el campus, els alumnes van estar rebent diferents formacions i tallers per tal de veure com millorar el seu projecte i fer-lo una mica més real. Aquests tallers estaven dirigits per uns Educoaches que es van repartir els grups, i així van treballar amb ells al llarg de tot el campus. Els Educoaches són joves emprenedors que han tingut diferents premis i reconeixement nacional i internacionalment. Ells van ser els encarregats d'ajudar als estudiants, a través de dinàmiques de treball i xerrades motivacionals, d'anar millorant el seu projecte. 

A més d'aquestes activitats, també van tenir algunes de caire més lúdic com visites a diferents entitats (l'ONG Open Arms, l'hospital Sant Joan de Deu, l'empresa ATTData...), van rebre tallers d'expressió corporal amb ManúManà  i per vèncer la por escènica davant d'una exposició. Vam fer un parell d'àpats tots junts, els dos hotels, un al Cosmocaixa després de la jornada de presentació, i un al Bosc Urbà del Fòrum, amb DJ inclòs. Els 106 professors, en paral·lel, van rebre una formació sobre lideratge educatiu. 

El divendres els nervis ja s'anaven notant perquè havien d'acabar la jornada entregant el pòster i el powerpoint que farien servir el dissabte per exposar el seu treball. Una de les grans dificultats era aconseguir ajustar l'exposició a només 3 minuts. Vam haver d'assajar molt i cronometrar per poder reduir el temps fins a ajustar-ho. 

El dissabte van ser les exposicions. Els grups van anar sortint i van explicar el seu projecte i com havia millorat, davant d'un jurat format per membres d'EduCaixa, Educoaches i associacions externes. Un cop finalitzades les exposicions van haver d'anar a un altre espai on estaven exposats els pòsters que havien dissenyat i amb la seva ajuda van tenir una petita entrevista amb el jurat per resoldre dubtes i per tal d'explicar tot allò que no havien pogut fer a l'exposició.

Els alumnes van gaudir molt de l'experiència i van aprendre molt. Han desenvolupat treballs molt interessants i amb molt potencial. Per part nostra només ens queda felicitar-los per tota la feinada feta i desitjar-les tota la sort del món si decideixen tirar el projecte cap endavant.
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada