dilluns, 29 de maig del 2023

Fisidabo: física al tibidabo

El passat divendres 19 de maig els alumnes de 4t d'ESO de l'optativa de física i química vam anar al Tibidabo a participar en una jornada per estudiar la física de les atraccions del parc. Aquesta jornada està organitzada per l'UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) i es diu Fisidabo.  

La dinàmica del Fisidabo consisteix a fer que els alumnes, acompanyats del professor, anem a l'atracció triada i mirem quines mesures hem de fer, tant abans de pujar com a dins de la mateixa atracció. Un cop fetes les mesures pertinents, omplim els dossiers que ens havien descarregat de la pàgina del Fisidabo i fem els càlculs pertinents per poder respondre les preguntes que ens plantejàvem. D'aquesta manera podíem comprovar que la física que hem estudiat a classe, es correspon amb el que ens trobem allà. Hi havia moltes activitats plantejades, per cursos (de 4t d'ESO a 2n de batxillerat) i per temes. Nosaltres vam poder fer una de dinàmica als cotxes de xoc, una d'energia a la muntanya russa i una de moviment circular amb les cadires penjants. 

Un cop acabat el període de mesures, vam acabar de gaudir d'una jornada sota la pluja, muntant a les atraccions. Els alumnes s'ho van passar molt bé i a sobre van aprendre una mica més de física. El curs vinent haurem de repetir. 
































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada