dimarts, 30 de maig del 2023
Coreografia Cooperativa a 1r d'ESO
dilluns, 29 de maig del 2023
Fisidabo: física al tibidabo
El passat divendres 19 de maig els alumnes de 4t d'ESO de l'optativa de física i química vam anar al Tibidabo a participar en una jornada per estudiar la física de les atraccions del parc. Aquesta jornada està organitzada per l'UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) i es diu Fisidabo.
La dinàmica del Fisidabo consisteix a fer que els alumnes, acompanyats del professor, anem a l'atracció triada i mirem quines mesures hem de fer, tant abans de pujar com a dins de la mateixa atracció. Un cop fetes les mesures pertinents, omplim els dossiers que ens havien descarregat de la pàgina del Fisidabo i fem els càlculs pertinents per poder respondre les preguntes que ens plantejàvem. D'aquesta manera podíem comprovar que la física que hem estudiat a classe, es correspon amb el que ens trobem allà. Hi havia moltes activitats plantejades, per cursos (de 4t d'ESO a 2n de batxillerat) i per temes. Nosaltres vam poder fer una de dinàmica als cotxes de xoc, una d'energia a la muntanya russa i una de moviment circular amb les cadires penjants.
Un cop acabat el període de mesures, vam acabar de gaudir d'una jornada sota la pluja, muntant a les atraccions. Els alumnes s'ho van passar molt bé i a sobre van aprendre una mica més de física. El curs vinent haurem de repetir.
dijous, 25 de maig del 2023
Ruta Montseny - 2n ESO
El divendres 19 de maig, els alumnes de 2n d'ESO van gaudir d'un dia de natura al Montseny. Juntament amb els alumnes de 2n d'ESO de Vedruna Terrassa, van conèixer una mica més sobre la vida de Joaquima de Vedruna i el seu exili durant la guerra del Francès.
dimecres, 17 de maig del 2023
La ciutat del futur ja és present!!!
Estem d'enhorabona a 3r d'ESO! Després de tot un curs preparant els fonaments teòrics, donant píndoles de coneixements, de tallers específics en arquitectura, i de treball de camp als carrers del barri, d'analitzar les dades obtingudes, de formular una campanya de resolució de conflictes socials i urbanístics, proposada en una simulació a un teòric Ajuntament...
Aquest passat dimarts, després de molts nervis, barrejats amb l'emoció de mostrar en públic i davant d'un tribunal format pels dos professors de matèria i de dues arquitectes professionals, Tamara Ianowski i Cecilia Martínez, el projecte de ciutat en format maqueta, amb dibuixos de plànols de planta i alçat.
Tant els professors de matèria, el Lluís G. Leiva i el Josep G. estan molt satisfets de la feina feta, mostrada i entregada. Les diferents propostes incloïen molts del conceptes apresos durant el curs, i també resolien els conflictes observats en la mostra de població real.
divendres, 12 de maig del 2023
The Challenge: campus a Barcelona
Com bé sabeu, al llarg del gener i febrer, els alumnes de tecnologia de 4t d'ESO van participar a un concurs creat per EduCaixa que es diu The Challenge. Us posem l'enllaç a la notícia que vam fer explicant el procés i amb la mostra dels treballs que van presentar.
http://grans-immaculada-vedruna.blogspot.com/2023/03/ens-classifiquem-al-challenge.html
Si voleu veure la notícia que es va publicar a Europapress aqui teniu l'enllaç
En aquella notícia us explicàvem que d'entre els 1560 projectes presentats de tota Espanya, ens havien classificat amb dos projectes per anar a un campus que es va celebrar a Barcelona la setmana passada, de dimecres a dissabte.
Els 103 equips classificats es van repartir en dos hotels, a l'hotel Alimara els projectes que tractaven sobre millores a nivell planeta i a l'hotel Barcelò Sants la resta de projectes. Al llarg dels quatre dies que va durar el campus, els alumnes van estar rebent diferents formacions i tallers per tal de veure com millorar el seu projecte i fer-lo una mica més real. Aquests tallers estaven dirigits per uns Educoaches que es van repartir els grups, i així van treballar amb ells al llarg de tot el campus. Els Educoaches són joves emprenedors que han tingut diferents premis i reconeixement nacional i internacionalment. Ells van ser els encarregats d'ajudar als estudiants, a través de dinàmiques de treball i xerrades motivacionals, d'anar millorant el seu projecte.
A més d'aquestes activitats, també van tenir algunes de caire més lúdic com visites a diferents entitats (l'ONG Open Arms, l'hospital Sant Joan de Deu, l'empresa ATTData...), van rebre tallers d'expressió corporal amb ManúManà i per vèncer la por escènica davant d'una exposició. Vam fer un parell d'àpats tots junts, els dos hotels, un al Cosmocaixa després de la jornada de presentació, i un al Bosc Urbà del Fòrum, amb DJ inclòs. Els 106 professors, en paral·lel, van rebre una formació sobre lideratge educatiu.
El divendres els nervis ja s'anaven notant perquè havien d'acabar la jornada entregant el pòster i el powerpoint que farien servir el dissabte per exposar el seu treball. Una de les grans dificultats era aconseguir ajustar l'exposició a només 3 minuts. Vam haver d'assajar molt i cronometrar per poder reduir el temps fins a ajustar-ho.
El dissabte van ser les exposicions. Els grups van anar sortint i van explicar el seu projecte i com havia millorat, davant d'un jurat format per membres d'EduCaixa, Educoaches i associacions externes. Un cop finalitzades les exposicions van haver d'anar a un altre espai on estaven exposats els pòsters que havien dissenyat i amb la seva ajuda van tenir una petita entrevista amb el jurat per resoldre dubtes i per tal d'explicar tot allò que no havien pogut fer a l'exposició.
Els alumnes van gaudir molt de l'experiència i van aprendre molt. Han desenvolupat treballs molt interessants i amb molt potencial. Per part nostra només ens queda felicitar-los per tota la feinada feta i desitjar-les tota la sort del món si decideixen tirar el projecte cap endavant.