dimecres, 20 de febrer del 2019

Trail running periodístic amb GPS


Trail running periodístic amb GPS 

Què passa quan fusiones la matèria de Socials amb la pràctica del Trailrunning amb la fotografia periodística? Llegiu, llegiu....

Diuen els teòrics de l'ensenyament que hem d'anar a ensenyar cap a l'aprenentatge competencial... Doncs bé, ahir, a la classe de 1t d'ESO B vam tenir l'oportunitat d'aprofitar una situació personal del professor de la matèria, el Josep, per posar en pràctica els aprenentatges previs de les classes anteriors sobre les lectures de mapes, el punts GPS, i apps com el Google earth i el Google maps.
El Josep va plantejar als seus alumnes que havia de fer unes fotos per un encàrrec personal de diferents indrets d'una de les valls del Montseny. Va explicar com en l'app de Google earth es poden crear rutes i comptar les distàncies, i de seguit, va apuntar a la pissarra els noms dels indrets que havien d'unir en una ruta que fos factible de fer en un entrenament de trail running en una sola tarda.

Aquí podeu veure una mostra d'una de les moltes rutes que els alumnes de 1r d'ESO B van proposar a fer al Josep:





No sense dificultats inicials, els alumnes de la classe de 1r d'ESO B van anar trobant la manera de poder establir diferents possibilitats de rutes per tal que el Josep pogués recórrer per pistes i corriols la vall de Vallmanya connectant els diferents indrets on havia de fer una fotografia.
Hores més tard, el Josep es disfressava de corredor, i provava de seguir en part algun dels trams que els nois i noies de 1r havien proposat. Finalment tot va encaixar. Fotos fets per l'encàrrec, entrenament assolit, i aprenentatge competencial fet i refet! Vist així, sembla que el tema va funcionar d'allò més bé, ara, l'únic problema que hi veu el Josep és que si els de 1r d'ESO A volen fer el mateix, acabarà desbudellat pels camins del Massís del Montseny en pro de l'aprenentatge competencial! 😂

Aquí teniu algunes de les fotografies dels llocs que els alumnes de 1r a la classe de Socials havien de connectar usant la tecnologia del GPS i l'app de Google Earth:





1 comentari: