dimarts, 28 de febrer del 2017

Voluntàries de 2n d'ESO ens expliquen com fan compostatge els migdies

Com a novetat d’aquest any,  l’escola s’ha engrescat a participar en un nou projecte pel medi ambient: el compostatge. Durant l’hora de menjador uns voluntaris de 1r i 2n d’ESO ajuden al Josep Jové, el professor encarregat del projecte, en el manteniment dels compostadors.

En tenim dos, el primer és el vermicompostador, un compostador de cucs. En aquest el que fem és tallar les restes de matèria orgànica de la cuina en trossos petits perquè els cucs puguin digerir-los bé. Com a resultat obtenim el compost i un líquid residual, què és un fantàstic fertilitzant, que utilitzarem properament a l’hort de l’escola.

El segon compostador, és un compostador de jardí, aquest no té cucs, està ple de fulles i branques que han portat les famílies barrejat amb les restes orgàniques vegetals de la cuina. Aquestes restes no cal tallar-les petites com en el cas del vermicompostador, el que fem es barrejar-les amb les restes de fulles i branques i airejar-ho amb un estri especial.

Després de tot aquest primer trimestre fent aquesta activitat podem dir que estem molt feliços d’haver reduït el volum de residus que genera la nostra escola, al mateix temps que els aprofitem per fer compost, que utilitzarem en el hort de l’escola.

Aquesta és una bona manera de fer que l'escola sigui més verda.


Emma, Ainhoa, Cristina




1 comentari: