dimecres, 15 de febrer del 2017

2n d'ESO al CaixaForum, distància curta



Els alumnes de2n d'ESO avui han anat al CaixaFòrum a fer una activitat de la matèria E. Visula i Plàstica. Us adjuntem la informació i imatges de la visita perquè pugueu conèixer en què ha consistit l'activitat.

































Què configura una identitat? Quin paper té la imatge en la construcció i comprensió d'un individu? Com s'insereix aquesta individualitat en un grup més ampli? És possible establir categories de subjectes? En el taller, aquestes i altres preguntes ens serviran per analitzar la complexitat de factors que intervenen en la configuració d'una identitat específica i, alhora, per entendre la inserció d'aquesta identitat en un grup. A partir de l'observació, el diàleg i la utilització de materials didàctics, explorarem les obres de la Col·lecció d'Art Contemporani "la Caixa" Amber Smoot, de Pedro Mora, i Aves-Ucelli, de Jochen Lempert, dues aproximacions a la imatge com a eina de representació de la identitat.

Per abordar totes aquestes qüestions, el taller Distància curta proposa un nou format en què són els alumnes qui adquireixen un paper actiu com a espectadors i van construint el discurs mentre l'educador opera com a guia per a l'aprenentatge. I és que tots considerem que les obres d'art ens diuen coses molt importants, però, què podem dir-hi nosaltres? Al cap i la fi, interpretar l'art és mantenir una conversa, i per establir qualsevol conversa, cal que les dues parts hi intervinguin activament. El taller vol propiciar que es produeixi aquest diàleg, i de la manera més rica possible. Finalment, durem a terme una proposta plàstica en què descobrirem com podem fer servir diferents mitjans per donar forma a les idees que hem treballat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada