divendres, 1 de març del 2024

Visita al Museu del Disseny

 


Els alumnes de 2n d'ESO hem anat a conèixer el Museu del Disseny que tenim ben a prop de l'escola.


Hem visitat l'exposició Objectes Comuns de la mà dels dos educadors, la Teresa i el Guillermo, per a continuació, realitzar el Taller LLEGIR L'OBJECTE. Res no és perquè sí.

A través de la selecció d'objectes per la que ens han guiat, ens hem començat a adonar de que tots els objectes que ens envolten han estat dissenyats per algú, els quals han detectat una necessitat o problema, i a través de l'anàlisi, han aconseguit dissenyar objectes per a facilitar-nos la vida diària.

Alhora per a poder ser una una mica més  responsables com a consumidors, hem començat a analitzar quines són les característiques que ha de complir un “bon” disseny de producte. 



En la segona part del taller, hem «llegit» un objecte de la col·lecció de disseny de producte, compararant-lo amb el precedent anterior d'aquell disseny. Per a poder fer una valoració dels dos objectes  hem tingut en compte les eines bàsiques de l’observació i l’experimentació, així com de les característiques bàsiques dels objectes: dimensions, pes, color, forma, material, estructura, ergonomia, so, olor, manejabilitat, manteniment, precedents i vida útil.






  


Per a finalitzar el taller, hem exposat i compartit la nostra anàlisi dels dos objectes amb la resta del grup classe:








Ara caldrà aprofitar tot el que hem aprés per a connectar-ho amb el projecte que estem fent del Redisseny del pati de la nostra escola.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada