El passat divendres dia 18 de novembre, tots els alumnes de 3r, a l'horari de la matèria de Projecte CdF (Ciutat del Futur) van sortir als carrers del voltant de l'escola per enquestar 600 persones que o bé viuen a Barcelona o hi venen a treballar. El motiu? Conèixer de primera mà l'opinió de la gent sobre les necessitats, els avantatges i els inconvenients de la ciutat de Barcelona respecte als seus habitants.
Volem saber qüestions relacionades sobre temes tan diversos com el civisme, la seguretat ciutadana, el reciclatge, la neteja, el trànsit, les energies, la mobilitat... Per tal de recollir les opinions de tanta gent, en les setmanes anteriors, vam estar elaborant unes enquestes amb el format que ens ofereix un document de google forms.
Vam estar veient maneres profitoses de recollir les respostes perquè fos àgil tot el qüestionari a l'hora de preguntar a les 600 persones. Va costar, però vam poder consensuar tipus de preguntes amb respostes tancades, multiresposta, obertes... i poder tenir dades que després ens serveixin més endavant per plantejar quina mena de ciutat podrà dissenyar cada grup en els següents mesos, com per exemple separant per categories per franges d'edat.
Com us dèiem, el divendres 18, cada grup va sortir al carrer, amb la intenció de recollir 10 enquestes fetes a 10 persones que trobessin pel carrer. Volem obtenir una mostra significativa per basar-nos en el criteri, opinions majoritàries. D'aquesta manera podrem plantejar solucions quan més endavant dissenyem carrers, sistemes de mobilitat...
En general, els dos professors de la matèria, valorem molt positivament l'experiència prèvia d'elaboració de les enquestes, com el treball de camp mentre érem al carrer. Sense pretendre-ho, surten espontàniament preguntes i necessitats que hem de resoldre entre alumnes i professors, i tots junts anem aprenent metodologies, eines, formes... Just el perquè va néixer aquesta nova matèria: Projecte CdF (Ciutat del Futur).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada