dilluns, 20 de juny de 2022

Vestim el món

El treball de síntesi d'aquest curs ha pretès fer una reflexió sobre el món consumista en el qual estem immersos. Hem analitzat els processos de fabricació de la indústria tèxtil i els recursos necessaris per a la seva producció.

Els alumnes han vist vídeos introductoris per a fer les activitats i per a reflexionar sobre la quantitat, la procedència, la marca..., de roba que tenen dins de casa. A partir d'aquí han creat gràfiques per tal de fer visuals els seus resultats.


Conjuntament amb l'associació Solidança i Roba Amiga, els alumnes han creat una campanya de recollida de roba dins l'escola, amb cartells i vídeos fets en stop-motion, per tal de promocionar aquesta recollida.


A la sortida de l'Ecoparc Besòs, els alumnes van poder veure i experimentar com funciona una planta de reciclatge on vam poder veure la quantitat de roba que llencem a les escombraries.


També han après que la roba vella sempre es pot reciclar! Ens van venir a fer una taller per tal de fabricar una motxirreta amb una samarreta vella! Molt interessant!!


Molta informació l'hem treta de La coordiuna associació que treballa per a teixir vincles entre les economies transformadores i sempre amb una mirada local-global.


Aquí us deixem algunes imatges de tota la setmana i les activitats realitzades:


Treball en equip:Estadística de tot 1r d'ESO: quantitat roba que tens a l'armari i quanta n'uses?


Exemple d'un dels cartells elaborat pels alumnes per animar la campanya de recollida de roba:


Mireu quanta roba hem recollit:


Des de Solidança ens han felicitat:


Stop Motion amb la reflexió sobre el procés de fabricació de la roba:


Fotos divertides de la preparació de l'stop motion
Taller motxirreta
Visita Ecoparc
Algunes reflexions finals del TDS fetes pels alumnes


"M'ha impactat molt que s'utilitzés tanta aigua per una samarreta simple, és la mateixa quantitat que veu una persona durant dos anys més o menys. Jo crec que tothom arreu del món s'hauria de ficar les piles pel tema de la roba i també pel tema de treball."

"He après a mirar d'on ve la roba, del que contamina, i l'explotació. A partir d'ara miraré de canviar tot això i faré el possible per poder millorar-ho o almenys ho intentaré. Crec que també hauríem de conscienciar a la gent tant com nosaltres, a totes les escoles i des de ven petits sabríem l'origen de la roba."

"No sabia la gran majoria de coses com que es malgastava tants litres d'aigua en fer uns texans o que la microfibra contamina tant o també que hi ha gent que viu en condicions pèssimes i els obliguen a treballar... Seria important que tothom fos conscient de tot aquest tema i que es canviés"

"Jo crec que aquest projecte ens ha conscienciat molt a la majoria de les dues classes. Jo abans tirava la roba que em sobrava o què no m'agradava, però ja he après que la roba que em sobra la podria tindre un nen que no li sobra la roba i li falten diners. Jo crec que si tots els i donéssim roba a la gent que li falta seria molt millor i reciclaríem molt més."

"He après dades de mort molta informació com de mort en fabriques, contaminació de roba, maneres de reduir la contaminació materials dolents, consum d'aigua, etc."I hem acabat amb una passejada per la platja en bicicleta amb l'associació Biciclot. No té molt a veure amb el tema de la roba, però calia incloure activitat física i remullada final! ;)
L'any vinent més i millor!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada