dimecres, 18 de maig del 2022

Hem fet una petjada molt gran!


Som Vedruna Immaculada i fem Petjada Verda


Dijous passat vam fer la sortida que ja fa temps anomenem "Petjada Verda". Una sortida molt especial, en el que tota l'etapa de l'ESO surt al medi natural a practicar plogging. Com? No sabeu què és el plogging? El plogging és que mentre practiques qualsevol disciplina esportiva o bé mentre,  simplement passeges, treus d'allà tot aquell material que no pertany al medi natural. Sempre és brossa. Plàstics, en forma d'ampolles, palletes, embolcalls, bosses... Cartrons, en format de capses, o fins i tot vidre, en format d'ampolles.







Els alumnes passegen per un entorn de bosc als termes municipals de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera. 4 cursos i cadascun d'ells amb una ruta diferent. Cada alumne porta un parell de guants, i entre cada curs tenen distribuïdes unes bosses de plàstic de mida industrial per anar depositant-hi la brossa extreta del medi. Al final del recorregut, pesem les bosses, i prenem consciència de quants quilos de plàstic, de vidre i de cartró i/o tèxtil hem extret. Finalment obtenim la quantitat total. Aquest curs, les quantitats registrades són les següents:


1rs d'ESO: 15,54 kgs

2ns d'ESO: 12,01 Kgs

3rs d'ESO: 22,72 kgs

4ts d'ESO: 7,15 kgs







Un cop cada curs anava finalitzant la seva ruta, podia desplaçar-se fina unes pistes municipals on podien jugar una estona de temps lliure, o bé descansar buscant ombra. Amb un punt d'aigua fresca.





En definitiva, objectiu aconseguit. Contacte directe amb el medi natural, deixem l'espai més net del què l'hem trobat, i hem mostrat i hem posat en pràctica una actitud. A l'escola podem ensenyar conceptes. Però els conceptes, es poden oblidar amb el pas del temps. Les actituds, un cop les has interioritzat, et duren per tota la vida. Si aquesta actitud, és positiva, podem ajudar a canviar aquest món, en termes de justícia, sostenibilitat i respecte.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada