dimecres, 20 d’abril del 2022

Marató per l'emergència climàtica

 Aquest any l'escola ha participat en una campanya promoguda per l'associació Maratorem. La seva iniciativa consisteix en conscienciar als alumnes de les escoles per tal d'estalviar a les factures dels subministraments de l'escola (gas, llum i aigua). Al llarg de quatre setmanes els membres de l'equip de sostenibilitat de l'escola han anat agafant les lectures dels diferents comptadors dels subministraments de l'escola i els han enviat a l'associació per tal de veure si hem aconseguit reduir el consum. Aquestes lectures es comparen amb el consum anterior  i tots els diners que s'hagin estalviat es remeten al Banc del Moviment, que s'encarrega d'invertir-los a reutilitzar i reparar materials hospitalaris com cadires de rodes, llits, etc. Fomentant la participació en l'economia circular.

Ens va semblar interessant implicar als alumnes no només en aquest estalvi sinó en com comunicar-vos a les famílies els resultats. Com els alumnes de 3r d'ESO estaven treballant l'Excel a tecnologia i també han treballat el Google Sites, es va decidir que eren els indicats per fer aquesta tasca. 

Cada classe es va dividir en 5 grups, un d'ells s'encarregava de crear aquest Sites, un altre de treballar amb les lectures dels subministraments, i els altres tres cadascú va fer un estudi sobre un dels subministraments de l'escola, mirant les factures que ens van passar de secretaria. D'aquesta manera han pogut aplicar els coneixements teòrics d'Excel apresos de classe per tal de fer un estudi sobre el consum que fem a l'escola d'aigua, gas i llum, igual que els resultats d'aquesta marató a la qual hem treballat. 

Si voleu veure els sites que han fet els alumnes amb els resultats d'aquest estudi, feu clic a sota la imatge. 
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada