Dins de l'aposta que hem fet com a escola, a ESO per treballar interdisciplinàriament amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), des de la matèria de socials, hem treballat en grups, escollint cada grup un ODS, i l'hem investigat al llarg de la història, observant i aprenent quins factors van fer que aparegués la problemàtica que ha acabat provocant que s'hagi de crear un ODS a nivell mundial.
A continuació, cada grup, ha elaborat una exposició oral per tal d'explicar a la resta de la classe en què consisteix el seu ODS i tot el context històric.
Ara bé, cada grup havia de presentar una microacció, que fos factible en el context escolar. Havia d'intentar treballar algun dels punts que assenyala i identifica aquell ODS com a prioritaris.
Des de campanyes de sensibilització, fins a activisme social, passant per plogging (netejar el medi natural de deixalles portades fins allà pels humans).
Va costar en un primer moment que les microaccions tinguessin una possibilitat real de poder portar-se a terme en el cas necessari que es creiés convenient, però al final van sortir idees molt interessants, i algunes d'elles molt novedoses. Per exemple implicant al comerç del barri, la Parròquia de Sant Ignasi, les famílies de l'escola, els mateixos alumnes i professors...
Fam zero, educació de qualitat, consum responsable, energies netes, vida submarina, van ser els ODS que més grups van escollir, i conseqüentment treballar.