dilluns, 18 de març del 2019

On ens porta la Universitat?


On ens porta la Universitat?
El passat 6 de març al matí, els alumnes de 4t de la ESO van rebre la visita de José López, catedràtic de la Facultat d’enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya.
El ponent va informar als alumnes sobre la necessitat de continuar formant-se per tenir més possibilitats d’obtenir feina en la branca desitjada. Va mostrar enquestes i gràfics que així ho corroboren.
Com a professional del món científic, un dels punts centrals de l’explicació va ser les sortides laborals que tenen moltes carreres de ciències. Se’ls va explicar quant de temps trigava de mitjana una persona a treballar en allò que havia estudiat, quin percentatge de persones ho aconseguia i també quin percentatge d’universitaris es dedicaven a la investigació. Curiosament a les enquestes  apareixia també una pregunta prou incisiva: “tornaries a estudiar la mateixa carrera?” on es podia veure cóm algunes carreres tenien millor valoració que altres.
L’investigador va mostrar també diferents campus on es poden fer carreres de ciències (especialment de la UPC) i diversos serveis universitaris complementaris com ara pràctiques en empreses, fer estudis universitaris a l’estranger, formar part d’un equip d’investigació, etc. Tot coses que ajuden als estudiants a millorar el seu currículum.
Un dels altres punts que va mencionar va ser la necessitat que un nombre més gran de dones s’animin a fer estudis científics. “Necessitem la vostra intel·ligència” va ser una de les seves frases, recordant que fins ara només un 25% dels estudiants d’enginyeries són dones.
Un cop acabada la presentació, els alumnes van fer algunes preguntes i el van agrair la seva presència.

Esperem que José López ens pugui visitar altres anys per oferir als nostres alumnes informació actualitzada del món laboral relacionat amb les ciències, com ha fet ja en nombroses ocasions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada