divendres, 29 de març del 2019
Ens avaluem amb una DQA
Ja fa temps que ens revolucionen el sistema d'avaluació a les aules d'ESO. I dins d'aquesta nova metodologia, un intenta trobar noves formes per fer que els nois i noies aprenguin i puguin demostrar que ja saben usar les eines per elaborar procediments que els permetin defensar-se en la seva vida real més enllà de les aules. Dins d'aquest nou enfoc, a la matèria de Socials de 1r i 3r d'ESO han aparegut les DQAs... El seu nom prové de "Demostra què aprenem". Es tracta de proves que ja no són cap examen teòric, sinó de crear una pràctica semblant a una situació que es poden trobar a la vida quotidiana. En aquest cas en concret us presentem la DQA de coneixement de la ciutat de Barcelona. LA vam fer a 1r d'ESO i serà una de les notes importants per assolir o no la superació del 2n trimestre a la matèria de Ciències Socials.
Els alumnes havien de resoldre uns exercicis interelacionats entre ells, que bàsicament busquen que sapiguem obtenir rutes entre punts de la ciutat, emprant webs o apps com google maps, i google earth, editors d'imatge, treballant simultàniament amb vàries pestanyes, demostrant que coneixem minímament les línies de Metro de l'urbs de Barcelona, i sabent usar les dades de latitud i longitud.
Aquí teniu fotos del moment de classe que vam fer servir per complimentar la DQA:
Etiquetes de comentaris:
#ESOvedrunaIMmNOVA,
1r d'ESO,
2018-19,
C. Socials,
DQA
dimarts, 26 de març del 2019
Preparant els VedruJocs romans
Ahir un grup d'alumnes de 4t d'ESO que fan la matèria optativa de Llatí van anar a la classe de P5, els Superheroes, per convidar-los als VedruJocs romans.
Resulta que els nens i nenes romans ja jugaven a molts dels jocs tradicionals que encara perduren avui dia: saltar a corda, pica-paret, tres en ratlla... Els alumnes de 4t s'han documentat bé sobre com jugaven els nens romans i han volgut preparar-los per als alumnes de P5. Dilluns 1 d'abril a la tarda ho posaran en pràctica. Esperem que s'ho passin d'allò més bé. Els alumnes de 4t ho han preparat amb molta il·lusió i la veritat és que la rebuda dels petits va ser boníssima. Podeu llegir la carta que els van adreçar sota de les imatges.
Ave, nens i nenes de la classe dels Superheroes
Així és com saludaven els romans, un poble
que va viure aquí fa més de dos mil anys.
que va viure aquí fa més de dos mil anys.
Esteu tots i totes convidats a jugar als VedruJocs Romans!
Podreu gaudir d’una tarda molt romana i sentir-vos
com veritables nens romans!
Podreu gaudir d’una tarda molt romana i sentir-vos
com veritables nens romans!
Us esperem al pati dels colors el proper dilluns
1 d’abril. Caldrà que vingueu en grups de quatre persones.
1 d’abril. Caldrà que vingueu en grups de quatre persones.
Atentament,
Les romanes i el romà de quart :)
Etiquetes de comentaris:
2018-19,
4t d'ESO,
Curs 2018-19,
curs 18-19,
llatí,
P5
Visita al Goethe Institute i a la FEDA
El passat dimarts dia 19, els alumnes de 4t d'ESO de l'optativa d'Alemany van anar a conèixer l'Intitut Goethe, centre d'estudis de llengua alemanya. Allà van fer una gincana en alemany, on van haver de posar en pràctica tots els coneixements adquirits en els darrers 4 anys. Van poder resoldre els enigmes que els plantejàvem en aproximadament una hora i fins i tot van aprendre a recitar embarbussaments típics alemanys. Un cop acabada la gincana de la biblioteca, a la cafeteria del Goethe van beure Kiba i Apfelschorle i van menjar un brezel. Quan van acabar aquesta visita vam tornar al barri per anar a fer una visita a la FEDA EDU (la federació dual empresarial alemanya). Els van explicar els seus interessants programes post ESO i també universitaris; on combinen molta pràctica amb teoria i fan varies matèries en alemany i algunes en anglès. L'equip del FEDA els va regalar una entrada per anar al Saló de l'Ensenyament i els ha convidat a assistir a un workshop el dia 4 d'abril a la tarda sobre cóm es fa una entrevista de treball.
Després de dinar, van visitar l'Escola Oficial d'Idiomes de Drassanes. Van entrar a la biblioteca i van anar a la planta del departament d'alemany. Des de l'EOI ens han convidat a anar a les seves portes obertes i a participar en un sorteig d'un curs d'estiu.
Recordem que els alumnes de 4t són els veterans de l'escola estudiant aquesta segona llengua estrangera. Va ser una optativa per la que van apostar a 1r d'ESO i que han anant enriquint al llarg dels 4 anys a la secundària. Alguns fins i tot van participar a un concurs de traducció el passat dia 22 del qual ja us parlarem en una altra publicació.
Agraim als tres centres visitats la seva predisposició a informar als nostres alumnes i a atendre'ls i sobretot a animar-los a seguir estudiant i practicant l'alemany.
Etiquetes de comentaris:
4t d'ESO,
Alemany,
Curs 2018-19,
EOI,
FEDA,
Goethe Institute
dijous, 21 de març del 2019
Proves Cangur
Avui 20 alumnes de 3r i 4t d'ESO han participat a les proves cangur organitzades per la Societat Catalana de Matemàtiques. Els nostres participants van ser triats d'entre tots els seus companys de curs, fent un simulacre de proves cangur d'una edició anterior, després d'haver estat treballant-les al llarg d'unes setmanes en grups cooperatius formats pels alumnes dels diferents grups de nivell. Esperem que els hi hagi anat molt bé!
Etiquetes de comentaris:
3r d'ESO,
4t d'ESO,
Curs 2018-19,
Proves Cangur
dilluns, 18 de març del 2019
On ens porta la Universitat?
On ens porta la Universitat?
El passat 6 de març al matí, els alumnes de 4t de la ESO van rebre la visita de José López, catedràtic de la Facultat d’enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya.
El passat 6 de març al matí, els alumnes de 4t de la ESO van rebre la visita de José López, catedràtic de la Facultat d’enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya.
El ponent va informar als alumnes sobre la necessitat de continuar formant-se per tenir més possibilitats d’obtenir feina en la branca desitjada. Va mostrar enquestes i gràfics que així ho corroboren.
Com a professional del món científic, un dels punts centrals de l’explicació va ser les sortides laborals que tenen moltes carreres de ciències. Se’ls va explicar quant de temps trigava de mitjana una persona a treballar en allò que havia estudiat, quin percentatge de persones ho aconseguia i també quin percentatge d’universitaris es dedicaven a la investigació. Curiosament a les enquestes apareixia també una pregunta prou incisiva: “tornaries a estudiar la mateixa carrera?” on es podia veure cóm algunes carreres tenien millor valoració que altres.
L’investigador va mostrar també diferents campus on es poden fer carreres de ciències (especialment de la UPC) i diversos serveis universitaris complementaris com ara pràctiques en empreses, fer estudis universitaris a l’estranger, formar part d’un equip d’investigació, etc. Tot coses que ajuden als estudiants a millorar el seu currículum.
Un dels altres punts que va mencionar va ser la necessitat que un nombre més gran de dones s’animin a fer estudis científics. “Necessitem la vostra intel·ligència” va ser una de les seves frases, recordant que fins ara només un 25% dels estudiants d’enginyeries són dones.
Un cop acabada la presentació, els alumnes van fer algunes preguntes i el van agrair la seva presència.
Esperem que José López ens pugui visitar altres anys per oferir als nostres alumnes informació actualitzada del món laboral relacionat amb les ciències, com ha fet ja en nombroses ocasions.
Etiquetes de comentaris:
#ESOvedrunaIMmNOVA,
2018-19,
4t d'ESO,
tutoria
dimecres, 13 de març del 2019
Carnestoltes a ESO
A ESO vam passar una tarda molt divertida de carnestoltes. Us deixem aquí unes quantes fotografies per a recordar-ho:
1r ESO
2n ESO
3r ESO
4t ESO
Subscriure's a:
Missatges (Atom)