dijous, 8 de novembre del 2018


La Preavaluació de l'ESO ja és aquí! Aquest dijous rebreu tots els alumnes d'ESO un butlletí de notes una mica diferent del què esteu acostumats a rebre. Es tracta del document oficial de l'escola per poder mostrar-vos les diferents qualificacions que els vostres tutors han pogut recollir a partir del què els hi han fet arribar els diferents professors de les diferents matèries. Però cal saber llegir-lo adequadament, perquè no va com els butlletins que ens serveixen per recollir les notes trimestrals.
En primer lloc cal saber que aquestes notes NO fan mitjana en cap moment del curs. La seva finalitat és purament ORIENTATIVA. És a dir, han de servir perquè cadascú de vosaltres  conegueu de primera mà en quin nivell us trobeu pel que fa a l'actitud amb la que us mostreu a classe, pel que fa al vostre ritme de treball, i també, si en cas de que s'acabés ara mateix el trimestre, en quina situació us trobaríeu: aprovats o suspesos de cada matèria.


En cadascun d'aquests aspectes, hi ha diferents qualificacions, però no es tracta de les notes de tota la vida. En aquesta ocasió veureu que hi ha "Correcte", "Incorrecte" i "Millorable". SI tot ha anat bé tindreu un "Correcte", si heu tret un "millorable" vol dir que encara tenim marge de millora, i si hem obtingut un "Incorrecte" és que anem bastant desenfocats de com hem de treballar aquella matèria en concret.  En el cas de la nota final, només podreu obtenir dues qualificacions: "Favorable" i "Risc de suspendre". Estigueu alerta, que en algunes matèries, el Risc de suspendre no es basa únicament en que hàgiu de tenir una mala nota en un examen ja corregit, doncs un 5 actualment, si les coses es torcen, podria acabar transformant-se en un insuficient si les properes tasques amb les que ens avaluaran no ens van del tot bé.


Li heu de donar la importància que té, tot i no fer mitjana. Si totes les notes ens surten amb un "Favorable", voldrà dir que estem fent el què toca, i que si mantenim aquest ritme de treballi aquesta actitud no tindrem en el futur més immediat cap problema per anar superant les matèries. Si pel contrari en alguna matèria o vàries d'elles, obtenim un "Risc de suspendre", ens haurem de posar les piles. El més recomanable és fixar-se si ens estan dient amb quina actitud estem enfrontant-nos a la matèria. O bé, el ritme de feina que portem al dia a dia, ja sigui a classe o a casa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada