dilluns, 16 de gener del 2017

Experiències que ens ajuden a créixer

Avui hem rebut a l'escola una visita que ens ha fet adonar de com n'és d'important la tasca que fem pel que fa la sensibilització dels nostres alumnes envers la gent gran. Ens han visitat la Sra. Roser Galí, Directora General de Famílies del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Francesc Molina, Subdirector General d'Equipaments Cívics i Activitats de la Generalitat i la Sra. Estela Martín, directora del Casal de Gent Gran Sant Martí, del carrer Xifré.
Han volgut conèixer de primera mà l'experiència dels joves de 4t d'ESO que van fer de voluntaris amb la gent gran del casal per resoldre dubtes sobre els usos del telèfons mòbils. Per això han dedicat una estona al debat i la reflexió amb els estudiants de 4t, que han pogut explicar què va significar per ells aquesta experiència d'intercanvi generacional. Hi ha hagut temps per a l'agraïment i també hi ha hagut ocasió per reflexionar sobre quines relacions establim amb les persones grans dels nostre entorn, dins i fora de la família, i fins i tot, hi ha hagut un bon grup d'alumnes que s'han plantejat la possibilitat d'allargar l'experiència de voluntariat amb gent gran i dedicar-hi part del seu temps lliure.
De fet, aquest any estem molt contents de com estan anant les múltiples activitats que hem organitzat en col·laboració amb el casal de Gent Gran de Sant Martí (mòbils a 4t d'ESO, pastorets a 4t de primària) i estem convençuts que aniran molt bé també les que tenim ja programades (tallers de sardanes, costura, història contemporània, jocs d'infants de quan els avis eren petits...).
La visita ha conclòs amb una petita reunió amb l'Equip Directiu de l'escola, que ha pogut recollir el reconeixement a la tasca que fem a l'escola per construir uns lligams intergeneracionals que ajudin a teixir una societat més justa. Continuarem treballant-hi!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada