divendres, 29 de novembre del 2024

Xerrades de la Guàrdia Urbana

Aquesta setmana, com tots els anys, ha vingut la Guàrdia Urbana a fer unes xarrades als alumnes de l'ESO per tal d'informar-los de diferents temes que considerem importants i adients a la seva edat: a 1r d'ESO tracten els conflictes i el buylling, a 3r d'ESO l'alcohol i les drogues i a 4t d'ESO sobre violència de gènere. A 2n d'ESO no hi ha xerrada de la Guàrdia Urbana, ja que a ells li fan la xerrada els Mossos d'Esquadra. 












dimarts, 26 de novembre del 2024

Col·laborant amb els exalumnes amb els seus treballs de recerca de batxillerat

 Una cosa de les que estem molt orgullosos a l'escola, és la relació que tenim amb els nostres exalumnes, venen sovint a visitar-nos i a explicar-nos com els va i mantenim una relació de col·laboració, tant ajudant-nos ells amb diferents tasques voluntàries com ajudant-los nosaltres en el que està a les nostres mans, com per exemple formant part de la borsa de professors particulars o bé quan fan els treballs de recerca a batxillerat i necessiten col·laboració d'alguna mena, a vegades simplement passant les seves enquestes a professors i alumnes, i d'altres amb una participació més activa.  

Aquest últim, per exemple, és el cas del Gerard Garriga, exalumne de l'escola que actualment està cursant segon de batxillerat. Ell està fent un treball de recerca que estudia com les noves generacions han influït en els canvis de dinàmiques als esports. A la seva part pràctica del treball va agafar un esport poc dinàmic, el corball, i el va actualitzar a un format més dinàmic. Ens va demanar ajuda a l'escola per poder testejar en primera persona aquests canvis i valorar si feien que "el nou esport" fos més atractiu pels joves.

La prova la va fer ahir dimarts a l'hora d'educació física amb els dos cursos de 3r d'ESO. Va ser una sessió dividia en una primera part jugant al corball tradicional i una segona part jugant al modificat. Després va rebre una valoració per part dels alumnes, per saber si aquests canvis feien que l'esport fos més interessant i quins canvis havien agradat més. També per saber quins hàbits de consum de visualització esportiva feien o què en pensaven dels esports mixtos.  Els alumnes ens van dir que en general s'ho havien passat força bé. Des de l'escola esperem que l'activitat l'hagi sigut profitosa, li desitgem al Gerard molta sort a l'exposició del seu treball de recerca, i restem a la disposició de seguir ajudant als nostres exalumnes que ens necessitin. 





















dilluns, 18 de novembre del 2024

Esmorzar solidari 2024-25

Que tothom que vulgui ajudi als més necessitats! i per celebrar-ho, fem que tothom pugui esmorzar un bon entrepà de crema de xocolata o de formatge!!!!

Ja fa molts anys que vam instaurar l'Esmorzar Solidari a la nostra escola. És un dia que marca l'inici del nostre projecte solidari com a centre. Aquest any tot el que recaudem anirà a Caritas València per ajudar a tots aquells/es afectats per la DANA.



Per poder aconseguir acumular una quantitat que faci força patxoca, tenim l'esmorzar solidari. Enguany hem fet 501 entrepans! Els alumnes de 4t d'ESO ens van donar una bona empenta en fer-los!

Aquest any hem superat la línia dels 3000€!!!

Gràcies per la vostra solidaritat!

dimarts, 12 de novembre del 2024

El passat dia 11 de novembre vam anar al Palau de la Música amb els alumnes de 4t d’ESO. L’objectiu de la sortida era viure en primera persona el jazz i el swing i descobrir aquesta música de la mà de “l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics”. Juntament amb l’actor i cantant Miquel Àngel Ripeu, ens van fer reviure moments emblemàtics i històrics d’aquest gènere musical.

Gràcies a aquesta sortida, vam poder recordar les principals característiques musicals del jazz que havíem treballat a classe. També vam poder veure i sentir en directe els diversos instruments que configuren una big band: Piano, bateria, saxos, trompetes, trombons de bares...

Un any més valorem l'experiència com a molt enriquidora i amb un alt nivell musical.






dimarts, 5 de novembre del 2024

Enquestes al carrer

Dins de la matèria de CDF: Ciutat Del Futur, els alumnes de 3r d'ESO, han sortit al carrer a enquestar als veïns, per veure quin és el seu grau de satisfacció amb la ciutat, amb quines coses estan contents, quines coses troben a faltar i quines coses pensen que s'haurien de millorar. Per poder fer aquesta activitat, primer de tot han hagut de construir unes enquestes amb el Google Forms. Al llarg de dues setmanes, els alumnes han estat enquestant gent de diferents edats, amb l'objectiu d'arribar a 50 respostes. Ara, la següent fase serà analitzar amb l'Excel aquestes respostes i presentar als professors, una proposta de què en cas que ells fossin l'Ajuntament, amb aquests resultats, on destinarien els diners per tal de millorar la ciutat. 

Els alumnes van gaudir molt amb l'experiència, i fins i tot ens van explicar que algunes persones a les quals enquestaven, es van pensar que treballaven realment, per a alguna empresa, fent enquestes.