dimecres, 26 de maig del 2021

Quina setmana tan fantàsticament aventurera!

La setmana passada, els alumnes de 4t varen realitzar una série d'activitats que els hi van servir per treure el mal gust de boca que provocava el no poder fer el desitjat viatge de 4t. 

El dilluns 17 de maig, vam anar al Canal Olímpic de Castelldefels. Allà vam dividir-nos en dos grups, mentre un feia Caiac, l'altre grup es posava a prova amb les seves habilitats com a Robin Hood, fent Tir amb arc. Al cap d'una bona estona, ens vam intercanviar. Finalment vam poder gaudir d'una estona per dinar i un moment de relax aprofitant les grans dimensions d'espai que un pot gaudir a les seves instal·lacions. 








El dimarts 18 de maig, ens en vam anar ben al Sud del país, per visitar un lloc que els hi feia una especial il·lusió: Port Aventura. El fet de ser dia d'entre setmana, i que hi vam arribar ben aviat, els hi va permetre fer-se un munt de pujar i baixar repetides vegades a totes les atraccions que els hi motivaven més. Van gaudir de valent.








El dimecres 19 de maig, vam anar cap a Castellolí. Vam visitar les instal·lacions de Karting Castellolí, tot i que no hi anàvem per conduir precisament... La intenció va ser realitzar unes partides en 3 camps diferents de Paintball, i recorre un circuit d'habilitat i destresa combinat amb aigua, que recordava aquell mític programa que a la nostra societat es coneix com a "Humor amarillo". No cal ni dir que ens vam fer un fart de riure. De fet, el bon humor va imperar tots els dies. Però el cansament començava a pesar en nosaltres, i l'últim dia ens va anar molt bé per tancar una setmana amb un toc una pèl més tranquil, i també més emotiu....












El dijous 20 de maig, vam anar a Santa Creu d'Olorda, al Parc Natural de Collserola. La idea era passar un dia tranquil, prenent el solet, compartint estones a l'aire lliure realitzant activitats sobrevingudes, com fer tocs a la pilota de futbol, o tocs a vòlei, o tocant la guitarra.... ens vam gravar amb video amb un drone, per fer alguna cosa diferent, i un petit grup va voler fer una petita passejada pels voltants d'on ens trobàvem... Al final, per tancar la jornada, els acords de l'atemporal "Boig per tu", que sembla s'ha acabat convertint en una espècie de relleu generacional de l'antiga cançó "És l'hora dels adéus". A més d'un i una se li van humitejar els ulls. Es començava a notar la sensació de que la Setmana Lúdica havia acabat, i això marcava l'inici del final d'una estada a l'escola que ha durat 13 anys... 



Ens hem quedat amb un molt bon gust de boca de com d'intensament i amb quin positivisme han viscut totes i cadascunes de les activitats aquests nois i noies de 4t. Com a tutors ens en sentim molt cofois! Gràcies, nois i noies per ser així!





dimecres, 19 de maig del 2021

ESPECTACLE DE CIRC

Senyores i senyors! El circ ha arribat a l'escola Vedruna Immaculada Barcelona! La professora Maite té el gran honor de presentar-vos el major espectacle del món. Els nostres artistes de 4t d'ESO us mostraran les seves coreografies cirquenses que han preparat per tots vosaltres... Que comenci l'espectacle!






















dilluns, 17 de maig del 2021

Noms estranys per conceptes nous...

 Què dírieu que deuen ser aquests noms? Amb què deuen estar relacionats?



  • Seran una saga de personatges de jocs de rol...? 

  • Ciutats estranyes de l'univers d'Star Wars...? 

  • Algun tipus de criptomonedes...? 

  • Índexs borsàtils...? 


Doncs encara que siguin noms de ficció ( eps! ara per ara)  Són els noms escollits pels alumens de 3r d'ESO quan dins del temari d'Economia circular, hem estat tractant les monedes socials o també anomenades monedes locals.  

Per grups, han estat llegint informació sobre què són les monedes locals, coexistents amb monedes oficials com el mateix euro, que fomenta el recorregut local del valor del diner entre el petit comerç de barri o de poble, que convida a comprar i vendre en el anomenat comerç de proximitat i /o de km 0, que a la vegada implica sostenibilitat per la baixa quantitat d'emissió de gasos CO2 emesos amb el seu transport des d'on es produeixen fin sal seu consum, ben diferent de les grans rutes del gran comerç intermacional. 

Al llarg del material preparat pel professor de matèria, han pogut veure diferents tipus de monedes socials que existeixen arreu del món, per exemple la Bristol pound, i també casos propers com el Rec, moneda social existent a la ciutat de Barcelona, i altres exemples d'Andalusia, ...


Així doncs, els noms que heu vist abans, són els noms escollits per cadascun dels grups que han llençat una proposta fictícia per entendre millor el seu funcionament. Per exemple, proposaven des d'un grup que el yeehaw fos la moneda local per utilitzar en gremis de comerciants del barri de la Sagrada Família com els Encants Nous, o la  Barcineda com a moneda que poc a poc, i  des d'un barri en concret s'aniria estenent per tota la ciutat comtal.


Idees suggerents, encara molt primigènies, i lluny de poder ser portades a la realitat, però que incentiven a les noves generacions a començar a pensar en fer allò que sempre s'ha fet d'una única manera, d'altres formes o vies. A pensar diferent. i A actuar diferent a través d'un pensament seriós però alhora divergent.


dimecres, 12 de maig del 2021

Arquitectura sostenible

 Durant la  setmana passada i aquesta, dins del marc de celebració de la Setmana de l'Arquitecturaque fa l’escola d’arquitectes de Barcelona per tal d’apropar l’arquitectura al ciutadà, ens va visitar el Raul, estudiant d’últim curs del grau d’arquitectura. El Raul va venir a explicar-nos què és l’arquitectura sostenible. Dins d’aquest concepte entren molts punts a tenir en compte des de quins materials fem servir a quines distribucions podem fer a l’hora de dissenyar un espai, ja sigui per estudiar com facilitar la ventilació de l’espai per tal d’estalviar en acondicionament elèctric, de com aprofitar el màxim de llum natural per tal d’estalviar energia, com aïllar bé una habitació tant del clima com del soroll o com fer que sigui harmoniós amb l’entorn en cas de per exemple, una construcció en mig de la natura. 

Després de les explicacions que ens va fer, vam tenir un altre repte. Els nostres alumnes, en grups, van haver de redissenyar la classe per tal de fer d’ella un hàbitat més sostenible i profitós. Realment hi van haver idees molt interessants, ara ens falta trobar un arquitecte que ens ho porti a terme i un inversor que ens pagui la reforma...algú s’hi anima?

































Si voleu més informació sobre la setmana de l'arquitectura:

https://www.totbarcelona.cat/cultura-i-oci/la-setmana-de-larquitectura-ja-camina-amb-activitats-presencials-a-tots-els-districtes-128887/




ACROSPORT

 EDUCACIÓ FÍSICA: L'ACROSPORT

Durant aquests dies hem estat practicant l'acrosport a les classes d'EF. 

L'Acrosport és un esport que combina les acrobàcies, el ball i les figures i piràmides humanes.

A continuació us presentem unes fotos  i uns vídeos perquè podeu veure el resultat: