divendres, 25 de gener del 2019

Jazz en Viu...Palau de la Música - 4t d'ESO


Iniciació a la música jazz per descobrir el swing

El passat dia 10 de gener vam anar al Palau de la Música amb els alumnes de 4t d’ESO. L’objectiu de la sortida era viure en primera persona el jazz i el swing i descobrir aquesta música de la ma de “l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics”. Juntament amb l’actor i cantant Miquel Àngel Ripeu, ens van fer reviure moments emblemàtics i històrics d’aquest gènere musical.
Gràcies a aquesta sortida, vam poder recordar les principals característiques musicals del jazz que havíem treballat a classe. També vam poder veure i sentir en directe els diversos instruments que configuren una big band: Piano, bateria, saxos, trompetes, trombons de bares,...
Un dels moments més emocionants va ser quan la cantant, Susana Sheiman, va fer una nota sobre aguda molt ben afinada. Tot el públic va tenir una sensació de calfred que es va traduir en una arrencada espontània d’ aplaudiments.
També van tenir moment destacats els dos ballarins, Jana Grulichová i Iván Bouchain, que no vam deixar de moure a ritme de swing durant tota l’actuació.
Realment ha estat una experiència molt enriquidora i amb un alt nivell musical. Intentarem de poder-la reservar de cara a properes edicions.








dimecres, 23 de gener del 2019

Entrenant per les proves cangur

Aquesta setmana els nostres alumnes de 3r i 4t d'ESO han començat una activitat per preparar les proves Cangur. Hem creat grups barrejant els diferents nivells de la classe i estan intentant resoldre els diferents problemes que ens plantegen en aquestes proves. Un cop fet aquest entrenament, cada alumne s'enfrontarà a una prova individual de les mateixes característiques. Els 20 millors de cada curs participaran a les proves Cangur que organitza la Societat Catalana de Matemàtiques el dia 21 de març.






















dilluns, 21 de gener del 2019

Socials en anglès? Per què no?

Socials en anglès? Per què no?


Aquest últims dies, les dues classes de 4t d'ESO estem fent classe d'anglès, però no a llengua anglesa... no! A Ciències Socials! En concret, estem endinsant-nos en la història dels pobles americans abans i durant l'arribada dels pobles europeus al Nou Món. Estem aprenent nocions genèriques de geografia, i veient característiques generals de les diferents ètnies que van viure-hi, i algunes de particulars per poder veure la multidiversitat de tots els pobles precolombins.
Les classes es donen en anglès, els alumnes processen la informació, i qui vol ho tradueix al català als seus apunts, i d'altres s'envalentonen a seguir escrivint-los en anglès. Quan hi ha una pregunta, es pot fer en anglès o en català. Tècnicament es diu CLIL  (en anglès) o AICLE (en català). La intenció que es persegueix és que sense adonar-nos-en, anem treballant un contingut amb una tercera llengua. Anem guanyant vocabulari, mots específics, i expressions quotidianes. Tot i la reticència inicial, poc a poc, els alumnes van veient que no és tan dificultós com es pensaven.