divendres, 23 de febrer del 2024

Orientant-nos cap al futur

Quart d'ESO és un curs que on els alumnes es plantegen moltes coses i se'ls hi obren molts interrogants. "I el curs vinent què estudio?". Per aquest motiu, ja des de tercer d'ESO els tutors els van explicant les diferents opcions i ja a quart d'ESO s'enfoquen moltes activitats tutorials per tal d'ajudar-los a orientar la seva decisió de cara a quins estudis fer el curs següent.

Dins d'aquestes activitats us volem explicar un parell de sessions d'aquest segon trimestre.

La primera és una activitat que ja fa molts anys que fem, i és que un grup d'exalumnes ens venen a explicar la seva trajectòria d'estudis, un cop que van marxar de l'escola. Per nosaltres és molt gratificant escoltar-los explicant com els ha anat i donat consells a aquells alumnes que estan a una situació que no fa tant, ells també estaven. Aquest any hem fet dues convocatòries diferents i ens han vingut exalumnes de totes les modalitats: cicles formatius de grau mitjà i superior, batxillerat, universitat, màsters... Estem molt agraïts amb la seva col·laboració i els animem a continuar lluitant per formar-se en un futur, de moment ho estan fent superbé. 








La segona és una visita a Barcelona Activa. També fa molts anys que la fem. Barcelona Activa és un servei de l'Ajuntament que s'encarrega d'orientar als ciutadans a l'hora de trobar feina o bé d'arrencar un projecte professional. Com a experts en el tema, els hi han explicat com poden orientar-se a veure els seus interessos i quins estudis els hi poden ajudar per aconseguir treballar d'allò que els agrada. Vam fer un test d'interessos professionals que acaba amb un llistat de 50 professions possibles, alguns han descobert oficis que no sabien ni que existien. Per capacitat els dos grups A i B van anar en dies diferents, però mentre un grup estava fent aquesta activitat, l'altra amb un tutor, a l'escola, va estar explicant als seus companys quins estudis i a quina escola, volen anar el curs vinent. Alguns ho tenen molt clar, però altres encara ho estan rumiant, no és una decisió fàcil, però encara tenen una mica de temps per acabar de pensar-ho. 

Us posem l'enllaç a la web de Barcelona Activa i a la nova web de Barcelona enfocada als joves (joves jo+) menors de 30 per si us és d'utilitat.




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada