dimarts, 21 de novembre del 2017

Una poma per la vida, una experiència explicada directament pels seus protagonistes

“Una poma per la vida” és un projecte que fa deu anys la fundació FEM (Fundació Esclerosi Múltiple) va començar a posar en pràctica.


Fa unes setmanes, als alumnes de 4t d’E.S.O se’ns va oferir la possibilitat de participar com a voluntaris en aquest projecte. Nosaltres, la Silvia Prieto, el Sergi Saavedra, la Eva Soriano i la Idoia Soto, vam ser els quatre alumnes que ens vam apuntar.

El dia abans de posar el projecte en marxa per desè any, van venir a explicar-nos sobre aquesta fundació i el seu objectiu, cosa que agraïm molt per l’esforç que suposava venir a l’escola un divendres de quatre a cinc. Ens van explicar què era aquesta malaltia que avui dia està molt present. L’esclerosi múltiple és una malaltia neurodegenerativa, és a dir, que afecta al cervell, i et provoca amb el pas del temps moltes discapacitats. És una malaltia que afecta a gent relativament jove, entre els 20 i 40 anys, i no se sap com, ni quan, ni per què atacarà.

Ens va explicar que el nostre paper consistiria en anar a un supermercat CONDIS, que s’havien ofert a col·laborar que, per cert, també ho agraïm moltíssim, i oferir, de manera amable i educada a la gent que comprava, una poma a 1,50 €. Aquests diners anaven directament a aquesta fundació que ajudaria en la investigació de l’esclerosi múltiple i a fer la vida de les persones que la pateixen una mica més agradable i còmoda.

Pel que fa a reaccions, opinions i comentaris, ens vam trobar de tot, tots ells completament respectables.

Ens agradaria destacar dos casos en concret. El primer, una dona al·lèrgica a les pomes i que vivia sola i, per tant, no se la podia donar a ningú, va comprar-nos una poma per aportar els diners i ajudar a la causa. Li ho agraïm moltíssim per l’acte tan solidari que va fer. I el segon, una parella de gent gran que ens va comprar una poma i, quan marxaven, ens la van tornar i ens van dir que la tornéssim a vendre perquè a ells no els hi agradaven les pomes. També els hi agraïm molt aquest acte.

Agraïm en general a totes les persones que hi van col·laborar. Va ser una experiència que ens va fer obrir els ulls i veure que hi ha més gent solidària de la que ens pensem. Estem també molt contents amb la nostra tasca, ja que vam vendre totes les pomes, que eren dues caixes plenes, i amb el tracte que vam rebre.

Seria una experiència que sense cap mena de dubte repetiríem.
Silvia Prieto, Sergi Saavedra, Eva Soriano i Idoia Soto.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada