dijous, 12 de novembre del 2015

L'experiència del voluntariat

Seguint amb la dinàmica iniciada en tutories anteriors, continuem convidant exalumnes a l'escola a la tutoria de 4t d'ESO. Avui hem convidat la Carlota Cerrillo, el Daniel Orta, l'Albert Menéndez i la Clara Rius. Els hem demanat que ens expliquin les seves experiències de voluntariat, que compaginen amb els estudis universitaris i feines. Són molt joves, però d'experiència de voluntariat en tenen molta i ens l'han transmès.

Una de les coses que més ha impactat als estudiants de 4t d'ESO és com la Carlota, en Daniel, l'Albert i la Clara aprofiten el temps lliure i amb quin entusiasme els han explicat que abans dels divuit anys ja varen iniciar les activitats de voluntariat i que si un s'organitza bé hi ha temps per tot (estudiar, treballar i ser voluntari). Diuen que allò de "no puc", "no tinc temps" no fa per a ells i s'organitzen com poden per dedicar una part del seu temps a ajudar als altres.

Les entitats amb què col·laboren són Amics de la Gent Gran (colònies amb avis i tertúlies a domicili), Comunitat de Sant Egidi (atenció als sense sostre, a l'estació del Nord , fent acompanyament i orientació), el Casal dels Infants (aules obertes, berenar, lloc d'esbarjo i estudi per a infants i joves amb entorns socials de risc) i l'Esplai SCV el Clot (monitor d'esplai, caps de setmana i sortides amb infants i joves). 

L'hora de tutoria s'ha fet curta. Moltíssimes gràcies pel vostre testimoni!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada