dimarts, 21 de novembre del 2023

Esteu satisfets amb la ciutat?

Ahir els alumnes de 3r d'ESO van sortir a enquestar als ciutadans al voltant de l'escola. Per equips, durant uns dies de classe de Projecte CdF ( Ciutats del Futur) hem estat redactant uns Google Forms per poder passar unes enquestes en una sessió de treball de camp. Quin era l'objectiu? Pensar quines preguntes poden ser interessants per saber el parer dels ciutadans que viuen/treballen al nostre barri, envers temàtiques com el transport i la mobilitat, la seguretat ciutadana, la sostenibilitat i els residus... Primer en grups petits van pensar 10 preguntes. Els primers cops va ser difícil, perquè ens feia la sensació que ens deixàvem aspectes a preguntar, o bé que preguntàvem massa sobre un mateix tema... Un cop vam tenir resolta aquesta problemàtica, vam haver de consensuar amb un altre grup, quines deu preguntes de les 20 que teníem en total entre els dos grups, deixaríem com a definitives per elaborar l'enquesta final que passaríem al carrer.

Ahir va ser el dia en què vam sortir al carrer, i vam poder preguntar als ciutadans de peu tot allò que havíem previst. Hem de dir que no tota la ciutadania va actuar d'una forma corresponsable ni educada envers l'alumnat. Algunes persones passaven de llarg ignorant als alumnes que els hi presentaven perquè eren al carrer en lloc de les aules. Per sort, sempre hi ha gent que col·labora, i van participar responent tot allò que els hi preguntàvem. 



Ara, tocarà passar a una següent fase. Bolcarem totes les dades obtingudes cribades per franges d'edat, de gènere, o de lloc de residència... i obtindrem conclusions. Amb elles, presentarem un projecte fictici a uns suposats representants de l'ajuntament que serem els dos professors que impartim la matèria. Però això, com diria Michael Ende,  "ja serà una altra història, que serà explicada en un altre moment"...









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada