dimecres, 28 d’abril del 2021

La geografia mola si la barreges amb els biomes!

 A l'escola fa 4 anys que vam apostar per fusionar els temaris de les matèries de naturals i de socials i formulant un nou projecte educatiu i pedagògic: el Projecte Terra.


A aquestes alçades del curs, els alumnes de 1r estan aprenent geografia de cada continent. Però ben lluny de com es tractava a les aules fa anys enrere, ara la treballen amb un format digital, on fomentem la recerca a la xarxa d'internet, establint vincles entre llocs geogràfics i parts de la història (en cursos posteriors treballaran esdeveniments o processos històrics rellevants en la història de la humanitat i ja els hi sonarà en quin apart del món hauran passat), i a més, vinculant aquesta geografia amb la diversitat climàtica, faunística i de la flora.






Així, per exemple, quan aprenem la geografia física d'Àsia, la relacionem amb les cultures, establint la sorpresa que provoca la descoberta d'un tresor arqueològic, un espai físic destacable, una espècie animal o vegetal curiosa i desconeguda per a nosaltres... Ara ja hem après la geografia física i els biomes d'Europa i d'Àfrica.



Ben aviat treballarem la diversitat cultural de les nacions americanes a l'Amèrica del Nord i del Sud.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada