dilluns, 1 de març del 2021

Fem l'indi unes hores?

 A 4t d'ESO hem estat coneixent en profunditat el Wild Far West. Hem estat coneixent algunes de les cultures americanes precolombines, aprenent com vivien, què menjaven, quines tipologies de cases construïen... Li hem estat donant molta rellevància a conèixer l'altra versió de la història. La dels vençuts.  La dels qui no se'l hi ha donat veu ni vot a explicar què va passar realment. 






Per una altra banda, hem conegut la creació de la nació dels Estats Units d'Amèrica. Hem desmitificat personatges celebres dels Westerns de les pel·lícules i literatura, com ara bé el Sheriff i els cowboys.






Hem estirat el fil de la història des de l'època anterior a l'arribada dels europeus, fins a l'actualitat. I ens ha servit per veure diferents punts d'informació que ens han permès treballar l'esperit crític envers els objectius que poden tenir el cinema i la televisió quan ens ofereixen determinats continguts o temàtiques, per exemple per afavorir un canvi d'opinió sobre els afroamericans. Dels qui per cert, també hem estudiat els orígens en el vergonyós esclavisme





Hem vist l'origen dels Chinatowns que surten als films de trama policíac...


Ei! i molta de la informació i de la feina del dia a dia a l'aula, i la tasca amb la que els nois i noies han estat avaluats, ha estat en llengua anglesa tot i estar treballant contingut de la matèria de Ciències Socials.




Ara sí que desenfundem ràpid, forasters!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada