dimarts, 28 de maig del 2019

Som Vedruna Immaculada i fem Petjada Verda!!!



El passat 10 de maig, vam fer quelcom molt gran! TOTS els alumnes d'ESO de l'escola i 13 professors vam desplaçar-nos fins al municipi de Sant Celoni, i ens vam dedicar a fer una sortida de natura seguint 4 rutes diferents, dues d'elles al Parc natural del Montnegre i dues més al Parc natural del Montseny. Es tractava de fer una ruta d'uns 7 kms aproximadament, a ritme tranquil, recorrent paratges de bosc tot seguint corriols i pistes de muntanya...

Cada ruta era el destí d'un grup compost per 6 equips de 10 membres cadascun, i cada equip de 10, estava format per 5 alumnes de 1r i 5 de 3r d'ESO, o bé amb 5 de 2n i 5 de 4t.

Conforme anàvem caminant, si vèiem alguna resta de deixalla, ampolla, caixa de cartró, llaunes, embolcalls de plàstic... ho recolliem amb uns guants amb els que anàvem equipats, i ho ficàvem en bosses de plàstic grans.

En total vam cobrir 28 kms i vam aplegar més de 100 kgs de deixalles. Vam rebre la felicitació de l'usuari de Petjada Verda a Instagram que és qui va començar aquest projecte!

Ara sabem tots que un petit gest sumat a l petit gest d'un altre és la forma més efectiva de poder començar el nostre respecte envers el nostre propi planeta. Podríem quedar-nos de braços creuats i mirar com tothom embruta... podríem anar un pel més enllà i no embrutar nosaltres però seguir deixant el què els altres han llençat, i podem anar una passa més enllà i començar a deixar net el lloc on vam néixer i del què mai hauríem de sortir: l'espai natural! 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada