divendres, 26 de gener del 2018

La línia del temps al Projecte Terra de 1r d'ESO


Al Projecte Terra de 1r d'ESO, ja hem acabat la unitat didàctica de la Litosfera. En aquesta unitat hem après moltes coses. Hem investigat sobre minerals, roques, tectònica de plaques, volcans, fòssils, etc... I una de les activitats que hem fet ha estat realitzar una línia del temps a escala, representant l'aparició dels grups d'éssers vius més coneguts,  des de l'aparició de la terra (fa 4.600 milions d'anys) fins a l'aparició dels humans (fa només 250 mil anys). Aquí hi veureu unes quantes fotografies del procés i un vídeo on l'Adrià ens explicar la línia del temps. Fer aquesta línia delt temps implica moltes hores d'investigació prèvia. Cal utilitzar una escala idònia per a poder-ho representar (nosaltres hem fet que cada centímetre del paper correspongui a 10 milions d'anys), cal conèixer els principals regnes i grups d'éssers vius, cal conèixer els fòssils guies de cada periòde geològic, cal entendre la diferència entre els Eons, Eres i Períodes de l'escala del temps geològic, i sobretot cal treballar en equip.





















Vídeo explicatiu d'una línia del temps. Els nervis del directe van fer que donés una dada incorrecta al final de la gravació. Els humans van aparèixer fa 250 mil anys, no 250 milons d'anys). Deixant de banda aquest petit detall, felicitem especialment a aquest grup perquè ha fet una feina excel·lent.







1 comentari:

  1. És una molt bona feina!. Es pot comprovar que l'evolució és quelcom que necessita molts anys i que va passar molt temps fins que va apareixer el primer mamífer sobre la terra.

    ResponElimina