dilluns, 24 d’abril de 2017

Recordant els Jocs Florals de Secundària

Us oferim imatges dels Jocs Florals de Secundària, on podreu posar cara als guanyadors. Ben aviat, us oferirem els seus textos. Enhorabona als premiats!


PARAULES D'OBERTURA DELS JOCS FLORALS, 21 d’abril del 2017

Bona  tarda! Anava a dir bona tarda de Sant Jordi, perquè per nosaltres gairebé ho és, oi? Celebrem la diada de Sant Jordi a l’escola perquè diumenge no vindrem, sinó que ho celebrarem allà on siguem, a la ciutat de Barcelona o a qualsevol indret de Catalunya. A tot arreu trobarem parades de llibres i roses. Ho celebrem, doncs, dos dies abans, feina feta!

Avui celebrem els Jocs Florals de l’escola Vedruna Immaculada. Els Jocs Florals, com sabeu, provenen d’una tradició molt antiga que ens recorda com n’és d’important llegir i escriure. Fixeu-vos si n’és d’important l’escriptura, que marca l’inici del que en diem La Història de la Humanitat, o sigui, la frontera entre el que considerem Prehistòria i Història.

No sabem si el concurs d’avui servirà per descobrir algun autor que formarà part de la Història de la literatura que estudiaran els alumnes de generacions posteriors, o si escriurà bestsellers, i trobarem els seus llibres com els més venuts del Sant Jordi del 2030. El que sí que sabem és que tots portem un petit escriptor dins, i heu mostrat en aquest concurs que hi ha molt de potencial entre els aquí presents, heu fet molt bona feina!

Si intenteu fer memòria de com vau començar a llegir i a escriure, segur que us vénen al cap una pila de records: llapis, goma, ceres de color… I després heu anat incorporant altres eines: retoladors i bolígrafs, ordinador, mòbil…  I continueu escrivint, oi? Siguin missatges de Whatsapp, Snapchat, publicacions a Instagram, Facebook o la xarxa que sigui, diaris personals, relats, poemes… Quantes paraules arribem a escriure al llarg de les nostres vides!

I per parlar-nos de com l’escriptura i la música són importants en la seva vida, hem convidat una exalumna que molts de vosaltres coneixeu, la Carlota Cerrillo. Fa uns anys seia aquí al pati, com vosaltres, esperant saber el nom dels guanyadors del concurs. Avui ens explicarà la seva experiència personal des de l’altra banda del pati. Agraïm que hagi volgut dedicar-nos aquesta estona i compartir amb tots nosaltres les seves vivències.

I per acabar, un fort aplaudiment, ara, per tots els que heu presentat els vostres treballs al concurs. Després ja el farem ben fort per tots els que resultin premiats. Enhorabona a tots i que tingueu una feliç diada de Sant Jordi!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada