divendres, 16 de desembre del 2016

El far, pregària d'Advent

Ahir dijous, a l'escola, l'equip d' Un racó per pensar, vam oferir als alumnes d'ESO que volguessin, una dinàmica per treballar el sentit autèntic de les festes que se'ns apropen, el Nadal.
Vam visualitzar un petit curt d'animació en el que un far s'espatllava, i davant l'imminent possible catàstrofe que un vaixell s'encastés al roquissar, acaba vencent-se aquesta situació gràcies a la unió de molts fanalets dels vilatans que viuen a prop d'aquest far.
En una segona part de l'activitat, a fosques, els assistents, pensàvem durant uns instants per qui volíem ser nosaltres llum, en què podíem guiar als altres, o qui ens fa de far a nosaltres... En el moment en que instrospectivament ens ho contestàvem, enceníem el flash del mòbil o la pantalla, fent el nostre far, suma de les petites llums conjuntes.
Després de la bonica imatge de la que us en deixem el document gràfic, vam decidir que com que no podrem estar fins el dia de Nadal amb el braç amunt i la pantalla encesa, podíem aprofitar l'avinentesa per acabar el immens calendari d'advent que hem anat construint a les finestres del carrer Dos de Maig, amb el darrer número que ens faltava: el 25. I dit i fet! Amb cartolines platejades, vam omplir el cos dels dos nombres, i des d'ahir mateix, llueix ben amunt de l'escola per projectar la llum que volem ser cap a tots vosaltres!
Esperem que us hagi agradat la idea! i aprofitem l'avinentesa per desitjar-vos que tingueu un Nadal ben autèntic!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada