divendres, 20 de novembre del 2020

Podem ser motor de canvi

 Jo puc ser motor de canvi. 

Tu pots ser-ne l'energia que el mogui. 

Ella pot ser qui sàpiga què fer-ne...




Els 3rs d'ESO estem treballant des de fa unes setmanes, i ens durarà gran part del curs, la relació que mantenim els humans amb el planeta a molts nivells. De moment hem vist quin és el recorregut històric fins arribar a avui en dia. Hi ha hagut sessions de classe prou tristes al veure quin panorama espera a la humanitat i a tot el planeta. Hem començat a desvetllar quins són els factors que ho provoquen, hem començat a ensumar-nos que nosaltres en som parcialment responsables, i comencem a intuir que haurem de fer alguna cosa si no volem anar a parar al final que ens anticipen els estudis científics...


Per motivar als alumnes, i per espolsar-nos  d'excuses fàcils com ara bé, la clàssica "jo no puc canviar el món", vam visualitzar un vídeo que ens presentaven els reptes que tenim com a humanitat, i on es crida a tothom, des de totes les edats a canviar actituds per transformar la crua realitat que hem creat.  




     

Va ser molt encoratjador poder entreveure a la mirada dels alumnes mentre veien el seu propi món, que compraven la idea de poder ser motors de canvi!


Ara tocarà arremangar-se i començar a parlar de tot allò que no ens agrada. Cercar les alternatives. I al final de tot, que cadascun d'ells puguin posicionar-se i involucrar-se fins  allà on creguin necessari. 

No us estranyeu, famílies si els vostres fills us demanen actituds diferents davant la vostra vida quotidiana, repensant certes opcions, prenent decisions noves per a vosaltres. Us demanem que els acompanyeu. Podem aprendre'n tots plegats! 


Esteu disposats? Comptem amb la vostra col·laboració!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada