dijous, 2 de novembre del 2017

Els exalumnes ens parlen de voluntariat

Avui els nostres exalumnes la Marta Pons, el Guillem Castelló i el Daniel Orta han vingut a parlar-nos de voluntariat. L'objectiu d'aquesta xerrada és mostrar els nostres alumnes més grans com el fet d'ajudar a la societat no és una tasca única dels adults, l´únic que es necessita són ganes de fer d'aquest món un lloc millor.

En Guillem i la Marta van engegar l'any passat un projecte amb el seu cau (Agrupament Escolta Rudyard Kipling). Volien a través d'uns jocs i d'unes reflexions treballar les migracions i el racisme amb joves de diferents edats. El curs passat van venir a presentar el seu projecte a l'escola i van estar fent les diferents activitats proposades amb els nostres alumnes de 3r d'ESO. Aquest estiu van fer un pas més enllà i van anar al Senegal a recollir informació in situ, van estar treballant amb els adults i sobretot els nens de Zinguinchor. Avui  han vingut a explicar la seva experiència als alumnes de 4t d'ESO (els mateixos que l'any passat van fer l'activitat). El seu projecte "Fronteres Invisibles" està creixent molt ràpid, i està donant resultats molt positius. Des de l'escola els desitgem tota la sort del món.

El Dani fa 7 anys que fa voluntariat amb la comunitat de Sant Egidi. Ens ha explicat quines tasques fan, moltes i molt diferents, des de tasques de col·laboracions amb escoles (ajudant a nens amb dificultats en els estudis, manques d'hàbits relacionades amb la higiene o l'alimentació...), visites a geriàtrics, a avis a domicili, ajuda a rodamóns (repartint menjar, mantes o interessant-se pel seu benestar...), entre altres coses. És una tasca en la qual col·labora moltíssima gent i a la que alguns dels nostres alumnes de 4t d'ESO d'altres anys s'hi han sumat inclús un cop acabada l'escola.

Als tres els agraïm que ens hagin pogut dedicar avui aquesta hora per explicar-nos la seva experiència. Moltes gràcies.






1 comentari: